Otík z Chrástu
Moderátor: Sovinec
- Petr Prase
- Kontaktovat uživatele:
Otík z Chrástu
Zdravím už dříve jsem se tu ptal na Petra Prase z Chrástu a bylo mi doporučeno představovat raději Otíka z Chrástu at jsem hledal jak jsem hledal našel jsem jen mizivé informace. Rod pánů z Chrástu byl ve 14. století velmi vážený. Otík z Chrástu byl v roce 1340 sudím kraje Plzeňského. Podle berního rejstříku z roku 1379 byli druhým nejbohatším a nejvlivnějším rodem v kraji. Přesto že byli páni z Chrástu bohatým a vlivným rodem stále nemohu najít nic jiného než že vlastnili věžku že rod upadnul za Petra Prasete z Chrástu rád bych našel aspon erb nebo kdybych se mohl chytit aspon barev čehokoli konečně jsem si naspořil i peníze e nejradši bych co nejdříve zašel ke švadleně aby mi ušila pořádný kostým, abych nemusel chodit oblíkaný jako z nového Keckařského filmu 
-
Zdeslav
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otík z Chrástu
Ahoj, Sedláčka (Hrady a Atlas pečetí) jsi už prošel?
Trochu mě zaráží, že by rod z Chrástu měl být podle berního rejstříku z roku 1379 druhým nejbohatším rodem. Podle toho co je v Čechurovi (České země v letech 1310 - 1378) měli největší majetky na Plzeňsku podle rejstříku Švamberkové (40 - 50 vsí), potom Rožmberkové (28 vsí) následovaní pány ze Skály (pozdější Rýzmburkové, s cca 20 vesnicemi) a pak velká díra a po ní vladykové s Kloušova s berní ve výši 21 hřiven.
Mno chtělo by to se do toho rejstříku podívat, tam by se našlo co jim v tu dobu patřilo. Ale teď na to zrovna nemám moc čas/chuť...
Trochu mě zaráží, že by rod z Chrástu měl být podle berního rejstříku z roku 1379 druhým nejbohatším rodem. Podle toho co je v Čechurovi (České země v letech 1310 - 1378) měli největší majetky na Plzeňsku podle rejstříku Švamberkové (40 - 50 vsí), potom Rožmberkové (28 vsí) následovaní pány ze Skály (pozdější Rýzmburkové, s cca 20 vesnicemi) a pak velká díra a po ní vladykové s Kloušova s berní ve výši 21 hřiven.
Mno chtělo by to se do toho rejstříku podívat, tam by se našlo co jim v tu dobu patřilo. Ale teď na to zrovna nemám moc čas/chuť...
Nezabud hrr!
- Petr Prase
- Kontaktovat uživatele:
no já sem jen napsal co jsem našel na internetu no. Vím že vlastnili Věžku. Sedláčka (Hrady a Atlas pečetí) jsem ještě neprocházel ale podívám se děkuji za radu 
-
Zdeslav
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, tak jsem ti oskenoval něco z těch Sedláčkových Hradů zámků a tvrzí Království českého. Barvy v tom erbu jsou nahoře červená, uprostřed bílá (stříbrná), dole černá.
- Přílohy
-
- PTDC1112.JPG (77.01 KiB) Zobrazeno 6734 x
-
- PTDC1114.JPG (64.29 KiB) Zobrazeno 6734 x
-
- PTDC1117.JPG (127.82 KiB) Zobrazeno 6734 x
Nezabud hrr!
- Petr Prase
- Kontaktovat uživatele:
jéé strašně moc ti děkuju
posunul jsi mě o strašný kus dopředu 
- Petr Prase
- Kontaktovat uživatele:
můžu tě ještě poprosit o pomoc ? jakou barvu má prosím klenot a ta kbelcovka ? nevíš to náhodou ? děkuju 
-
Zdeslav
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Klenot je černý, přilba má barvu kovu (nejčastěji světle modrá nebo šedá).
Nezabud hrr!
- Petr Prase
- Kontaktovat uživatele:
výborně děkuji