To zní celkem logicky, jen mě zaráží ta silná linka mezi paží a předloktím...richardrg napsal:Možná že je tím naznačené prověšení kroužků. U volného rukávu se při ohnutí lokte na vnější straně vyvěsí.
Jošt z Rožmberka
Moderátor: Sovinec
- Sovinec
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Šumperk/ Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jošt z Rožmberka
"Páni ze Sovince udržovali styky s olomouckými měšťany a využívali jejich služeb. Ne vždy však měli zájem za služby měšťanů zaplatit."
Stejně je to divné. Když to vezmu od ruky. První vrstva je buď prošívanice se zapínacím předloktím nebo nátepníky. Druhá vrstva budou nejspíš 3/4 kroužkové rukávy. Ta třetí plandající u lokte? druhá kroužkovka? Nějaká podbíjená ochrana paže?
Lépe být jediný den (se) lvem než tisíc let ovcí!
Italstké přisloví
P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska
Italstké přisloví
P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska
-
Jošt z Rožmberka
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji Pavle za obrázek moc mě potěšil. Snad jen přilbu bych si přál víc na uši a s nánosníkem/klappenvzirem.
- Sovinec
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Ta druha krouzkovka mne napadla jako prvni, ale zavrhl jsem to, prislo mi to nepravdepodobne.
Zaroven si ale nemyslim, ze by slo o nevo jineho nez krouzkovku, nebot to vypada uplne stejne jako ten "vrchni" rukav a zaves prilby...
Asi to bude jen stylizace. Neni to ale ojedinely priklad ...
Neni zac pane Joste
Takovychle obrazku je spousty. Toto konkretne je prekres nahrobku nebo sochy, nevim. Na effigiesandbrasses.com najdes mnohem vic
Zaroven si ale nemyslim, ze by slo o nevo jineho nez krouzkovku, nebot to vypada uplne stejne jako ten "vrchni" rukav a zaves prilby...
Asi to bude jen stylizace. Neni to ale ojedinely priklad ...
Neni zac pane Joste
"Páni ze Sovince udržovali styky s olomouckými měšťany a využívali jejich služeb. Ne vždy však měli zájem za služby měšťanů zaplatit."
-
Jošt z Rožmberka
- Kontaktovat uživatele:
Na tohle je času dost. Nejdřív to bude chtít stejně prošívanici. Na tu bude čas přes zimu.
Raději se nechat inspirovat něčím jednoznačným, než pak být za vola kvůli špatné interpretaci.
Mimochodem vlákno "ukázky kompletních zbrojí" by potřebovalo promazat jsou tam nefungující odkazy. Nováčkovi tím zkrátíte čas s hledání, který by mohl ztrávit šitím
Raději se nechat inspirovat něčím jednoznačným, než pak být za vola kvůli špatné interpretaci.
Mimochodem vlákno "ukázky kompletních zbrojí" by potřebovalo promazat jsou tam nefungující odkazy. Nováčkovi tím zkrátíte čas s hledání, který by mohl ztrávit šitím
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Jošte (a ostatní): malá rada do začátku. Tohle je překres, čili "kopie" originálu, jak jí viděl kreslíř. Optimální je rovnou hledat fotografii originálu (pokud ji nelze vidět a nafotit osobně) a překresy brát orientačně. Mohl bych sem dát, co mě z hlavy napadá, cca 10 příkladů, kde když dáte vedle sebe fotku a překres, tak zjistíte, že ačkoli je to pěkný obrázek, v detailech jsou chyby a vznikají tak třeba (byť nevědomky) jiné konstrukce plátových kabátců, podbíjených součástí atd. Na to ale nemám čas a můžete si to dohledat. Třeba na těch zmiňovaných effigiesandbrasses
.
Díky za připomínku k promazávání fora. Mě příslušné pasáže promazávám cca jednou za dva až tři měsíce, takže se spousta věcí během té doby "ztratí".
Díky za připomínku k promazávání fora. Mě příslušné pasáže promazávám cca jednou za dva až tři měsíce, takže se spousta věcí během té doby "ztratí".
silva-nortica.blog.cz
Originál by snad mohl být toto:

Adresse : Musée d’Art et d’Histoire, 11, rue des Pierres, Meudon, France
Le défunt représenté sur cette pierre tombale n'est autre que le chevalier Henri de Meudon, gouverneur du château de Saint-Germain-en-Laye et seigneur de Meudon, mort en 1344. Il est enterré au prieuré d'Hennemont, situé à la lisière de la forêt de Saint-Germain, tout comme les premiers seigneurs de Meudon. Ses armoiries, gravées sur la partie manquante de cette dalle mais connues par un dessin, sont celles que la ville de Meudon adopte comme blason en 1943.

Adresse : Musée d’Art et d’Histoire, 11, rue des Pierres, Meudon, France
Le défunt représenté sur cette pierre tombale n'est autre que le chevalier Henri de Meudon, gouverneur du château de Saint-Germain-en-Laye et seigneur de Meudon, mort en 1344. Il est enterré au prieuré d'Hennemont, situé à la lisière de la forêt de Saint-Germain, tout comme les premiers seigneurs de Meudon. Ses armoiries, gravées sur la partie manquante de cette dalle mais connues par un dessin, sont celles que la ville de Meudon adopte comme blason en 1943.
Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
A jak vidno, tak kroužky to už asi nejsou- vypadá to na prošívaný rukáv.
Quod licet Jovi, non licet bovi
- Sovinec
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Záhada vyřešena... To jsem netušil, že jsou ty překresy tak nepřesné
Zvláštní je, že jsem to samo viděl i na jiných překresech, asi stejný kreslíř...