Copak lahve jsou hezký, ale u nás ve skupině vedeme diskusi, jak je to s jejich vnitřní úpravou, aby nepropouštěly vodu? Jen kůže to přece není, ne? Jak se to konkrétně dělalo, ale nevíme nikdo. Neví to někdo zde?
Díky za odpovědi, mrknu se na to. Nicméně o tom vosku jsme taky uvažovali, ale nezdálo se nám to z důvodu, že by se pak mohl lámat a vyplavovat do té vody. Nebo co tam kdo budete mít!
Takže jsme jen tak teoretizovali, že by se ten vosk musel do té kůže nějak vsáknout, aby k tomu lámání nedocházelo... Ale jak říkám mrknu se na ten odkaz.
Nesmíš flašku pak drtit v ruce (zkoušet pevnost) a házet na ní těžké věci. Drží to fajn. Z panský jsem si dokonce nevědomky přivezl tamní vodu a nic nevyteklo.
napouštění voskem není náročné, prostě rozehřeješ vosk do úplně tekutého stavu a trychtýřem tam vosk naleješ. postupně s lahví otáčíš, aby se dostal všude, což poznáš snadno - ten horký vosk úplně prostoupí kůži a vytéká ven (doporučuji dělat nad dřezem, vyloženým novinami, kde budeš mít velký hrnek - do toho hrnku se zase vosk vylévá). postupně tak napustíš voskem celou lahev a po vychladnutí uděláš zkoušku propustnosti - když to bude málo tak celý proces zopakuješ. upozornění - ten vosk protéká kůží v reálném čase, tedy téměř okamžitě po nalití, tak bacha na prsty rozhodně to není nebezpečné a zvládnul jsem to i já a to bez dozoru
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.