Ten překres co jsi sem dával zobrazuje dřevořezbu z katedrály v Baberku a je to datovaný k roku 1370 (což je odpověď i na to zdobení okrajů - na pláťácích běžné). Jsou tam ještě dva další soudruzi, doporučuju "prozkoumat" i je.
Jinak podle mě má ten typos v rámci šorcu dlouhý horizontální lamely a menší jsou pak na bocích nebo na zádech. Na to ale usuzuju jen podle překresů (jen jeden z té trojice se mi podařil dohledat na fotce) a jiných soch.
A ohledně křížení jde podle mě o křížení pláťáku s ranou brigantinou, tak jsem zvědavej co ti z toho vyleze (který znaky budou dominovat)

.
U těch zad je ten horní díl v tomhle tvaru diskutabilní, ale v tvé dataci už snad (?) i možný. Já bych si ho tam s klidným svědomím ale nedal.
Každopádně to bude chtít hlavně kroužkovku (nevybavuju si zrovna jestli jí máš), protože to je základ zbroje. Pláťák je jen další zesílení.
Ještě dotaz k řetězům - plánuješ je upevnit na co? Jde mi o to, že pokud to bude ve formě meč - dýka - kbelc, tak ti ten kbelc bude jen překážet když nesedíš v sedle. Naopak když jdou do kbelce dva řetězy, tak se shodí na záda a drží tam celkem dobře. To je ale jen námět k zamyšlení.