Ahoj,
Předně je fajn, že ses rozhoupal sem fotku hodit. My hlavy netrháme, ruce nesekáme a provinilce proti dobovosti ani nelámeme kolem (to dělá jenom Siegfried, hehe

). Kromě toho máme sami dost co zlepšovat.
Tedy, nyní k tvému odění:
Nemáš vůbec za co se nějak extrémně stydět, 70% českých šermířů běhá v mnohem horších věcech. Z toho, jaké jsi vybíral předlohy je patrné, že ztvárňuješ
šlechtice a předpokládám, že
v českých zemích. V tom případě co se týká varkoče, zbroje i zbraně míříš správným směrem.
Teď k té "ucelenosti" tvého bojového odění. Vše je téměř v pořádku až na pár detilů.
Tedy za prvé - poněkud zvláštně a neesteticky na mě působí
prošívanice, která ti vylézá pod varkočem a to ze dvou důvodů. První je ten, že zbytečně ruší pohled na spodní okraj varkoče a to je škoda a druhý je ten, že opticky prodlužuje suknici až ke kolenům, což poněkud působí proti dobovému trendu, který naopak vedl ke zkracování. Mimoto si nevzpomínám, že bych někde něco podobného viděl. Naopak bych řekl, že u šlechticů bylo zvykem takové poměrně nákladné záležitosti, jako byla napříkladplátová ochrana nohou, dávat spíše na odiv, a tedy je zbytečně nezakrývali něčím tak prostým, jako je prošívanice.
Tak, za druhé - psal jsi, že pod šlapem nosíš kuklu, což není dvakrát nejlepší řešení, neboť ve 14. století ke šlapům používal téměř výhradně
kroužkový závěs (ano, přátelé, jsem pokrytec, kamenujte mně, bijte mně, závěs také nemám, dejte mi 4 měsíce

), co mně ale vadí spíš je, že nosíš kapucu zbytečně pod varkočem (předpokládám, že jí máš o košile oddělenou). Kroužkové kukly (závěsy) bývalo určitě zvykem nosit spíše na varkoči, než pod ním. Vypadá to také mnohem lépe.
Za třetí - vůbec bych se nebál obě suknice trochu
vypasovat. V dobové módě byl pomerně dost výrazným prvkem úzký pas a bylo "in" dělat oděvy, které zvýrazňovaly figuru. Vypasování nemusí být nějak extrémní, nemusí být ani na šňerování, ale alespoň nějaké bych tomu dal.
Za čtvrté...bohužel na obrázku není vidět, jak jsou oblečeny
nohy. Ke správné struktuře bojového odění dodám, že by ta nich měli být oddělené nohavice přivázané k bruchám, nebo připnuté ke kabátci pomocí tkanic a na nich ještě nejlépe prošívané nohavice.
Tak to je snad vše. Pokud ti jde o šlechtice, u takového odění bych zůstal a pak ti nemusí vůbec vadit ten zdobený šlap...jen by možná bylo ještě záhodno nějakým způsobem ochránit trup - tedy kyrysem, nebo lentnerem (plátovým kabátcem), oboje na kroužkovce a pod varkočem. A také bylo bylo vhodné si ke zbroji ještě pořídit nějaké pěkné rukavice. Nejlépe plátové, nebo kombinované s kroužkovým pletivem.
Tolik k takzvanému
Koukatelnému minimu.
Pokud máš ambice větší, pak bude potřeba napravit ještě další věci...kupříkladu si pořídit boty s vnitřním stehem a koženou podrážkou s kovovými cvoky, nýtovanou kroužkovou košili, jako materiály spíš volit vlnu a len, šít v ruce a tak dále a tak dále...
Tak to je asi pro tuhle chvíli vše, co bylo v mých silách. Kdybys potřeboval cokoliv dalšího, nebo bys mi chtěl pořádně vynadat, co to tady plácám, stačí napsat...
P.S:Doufám, že jsem nenažvanil nějaký moc velký hlouposti, začíná mně zmáhat ospalost. Kdyžtak mně někdo opravte, doplňtě, napomeňtě...kopněte a tak podobně.