...je v překladu Chapelle z Malborga 1360-1370, čili je to nález z hradu (?) Malbork. Tudíž se dá určitě dohledat. Z polský odborný literatury k militáriím toho mám docela dost, ale nikde se tam nevyskytuje. Nemám však nejnovější studie.Bahnak napsal:již zmíněná "Шапель из Мальборга 1360-70" .
Přilbice
Moderátor: maser
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přilbice
silva-nortica.blog.cz
- Bahnak
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Nový přírůstek do zbrojnice, nakonec vyhrál jednoduchý klobouk s hřebenem a decentní špicí směrem k nosu.
- Přílohy
-
- kloboucek.JPG (190.42 KiB) Zobrazeno 4757 x
Promazávání nefunkčních odkazů s.r.o.
- Alweron
- Kontaktovat uživatele:
Líbí, kdo ho dělal?
"Odčiňte své hříchy, neboť jednoho dne se ohlédnete a uvidíte, jací jste byli!"
- Sovinec
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Šumperk/ Praha
- Kontaktovat uživatele:
"Páni ze Sovince udržovali styky s olomouckými měšťany a využívali jejich služeb. Ne vždy však měli zájem za služby měšťanů zaplatit."
moc pěkná přilba 
Lépe být jediný den (se) lvem než tisíc let ovcí!
Italstké přisloví
P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska
Italstké přisloví
P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska
- Bahnak
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Jo, umí, klobouk je vzhledově hezký, jen je o cca 5 cm menší v obvodu hlavy než jsem požadoval, takže ho nenarvu na nýtovanou kapuci
Žádal jsem 66-68 cm a bylo mi dodáno 62,5
A čtyřbodové řemení má vycházet v onom "Y" mezi uši, tahle kbelina má oba řemeny před mýma ušima, což je taky špatně
Řemení půjde opravit - prostě ho šmiknu a přišiju k vývazu, ale co s tím obvodem helmy...?
Nemá někdo menší hlavu a potřebu nového vzhledově hezkého klobouku?
EDIT: A nebo můžu problém s řemením vyřešit opačným nošením ala "teenager s kšiltovkou dozadu"
Byl bych rebel...
A čtyřbodové řemení má vycházet v onom "Y" mezi uši, tahle kbelina má oba řemeny před mýma ušima, což je taky špatně
Řemení půjde opravit - prostě ho šmiknu a přišiju k vývazu, ale co s tím obvodem helmy...?
Nemá někdo menší hlavu a potřebu nového vzhledově hezkého klobouku?
EDIT: A nebo můžu problém s řemením vyřešit opačným nošením ala "teenager s kšiltovkou dozadu"
Byl bych rebel...
Promazávání nefunkčních odkazů s.r.o.
- Eliška z Rohozce
- Místo/Bydliště: Skalany
- Kontaktovat uživatele:
A nebo reklamuj, a můžeš připsat, že tu máš sto kamarádů, kteří u něj už neobjednají pokud tě pošle do háje..
Nezabudovi Sláva!
Zdravím,
riešim nákup prilby pre pešiaka, prípadne strelca z kuše na obdobie cca 70 roky 14. stor západná prípadne stredná Európa. Objavil som v inzerátoch tento klobúk (obr). Je tvarovo vhodný na dané obdobie? Nedarí sa mi k nemu nič konkrétne dohladať. Podobné klobúky som videl u poľských reenactorov z 14. stor ale neviem dohladať žiadne konkrétne vyobrazenie pre mnou zvolené obdobie.
Vedel by niekto poradiť?
riešim nákup prilby pre pešiaka, prípadne strelca z kuše na obdobie cca 70 roky 14. stor západná prípadne stredná Európa. Objavil som v inzerátoch tento klobúk (obr). Je tvarovo vhodný na dané obdobie? Nedarí sa mi k nemu nič konkrétne dohladať. Podobné klobúky som videl u poľských reenactorov z 14. stor ale neviem dohladať žiadne konkrétne vyobrazenie pre mnou zvolené obdobie.
Vedel by niekto poradiť?
Naposledy upravil(a) kovi dne Stř 04. Črv 2014 7:52:58, celkem upraveno 1 x.