Křišťan - lehkooděnec - kopiník (1355-1375)
Moderátor: Sovinec
- Křišťan
- Ronovec
- Místo/Bydliště: Česká Lípa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Křišťan - lehkooděnec - kopiník (1355-1375)
Mahy: a náhodou se ptáme!! Vše co mám na sobě jste schvalovali!!

"Karel IV. potvrzuje obyvetelům Bělé pod Bezdězem ... jejich žádost o přenesení městských práv na město Nový Bezděz, řečené Bělá ... Lokátory jsou jmenováni Martin z Lovu, purkrabí lipský, rychtář Ješek a Křišťan, měšťan z Lipého." (1348)
Křišťan napsal:Mahy: a náhodou se ptáme!! Vše co mám na sobě jste schvalovali!!![]()
Mě se to co máš na sobě líbí, takhle nějak bych si lehkého pěšáka uměl představit, ale chce to dovychytat především opravdu ty detaily. Rukavice nevím jestli máš nově dělaný, ale přijdou mi také jako svářečáky, kukla už byla také zmíněná-zbytečný přepych na pěšáka(co do materiálu), kroužková kápě chce doplést a vypodložit, ochrana trupu ještě vylepšit atd. Vše už tu bylo napsáno přede mnou.
Chápu tvé rozladění-taky vždy něco udělám připadám si jak King a pak dojde sprcha a vystřízlivění
Jsi na dobrý cestě a kluci a holci zde to myslí v dobrém
Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
jsem pro výměnu kukly za obyč materiál a tuhle nechat na civilní oděv do kostela 
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
- Křišťan
- Ronovec
- Místo/Bydliště: Česká Lípa
- Kontaktovat uživatele:
Již na tom úspěšně pracujiMaršálek napsal:jsem pro výměnu kukly za obyč materiál a tuhle nechat na civilní oděv do kostela
Měl bych na vás Maršálku dotaz - mohl bych si jako civil (lipský měšťan a lokátor) dovolit celý sametový kabátec? Samet je sice tmavě modrý, leč také řádně omšelý ...
"Karel IV. potvrzuje obyvetelům Bělé pod Bezdězem ... jejich žádost o přenesení městských práv na město Nový Bezděz, řečené Bělá ... Lokátory jsou jmenováni Martin z Lovu, purkrabí lipský, rychtář Ješek a Křišťan, měšťan z Lipého." (1348)
I když nejsem maršálek tak si myslím že jako lokátor pravděpodobně ano.
Ale rozhodně by to nebyl jediný oblek.
Ale rozhodně by to nebyl jediný oblek.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
Omšelí sametový kabátec by sis nenechal ušít a asi by sis ho ani nekoupil. Kdybys v tom někam přišel do normální společnosti vysmáli by se ti... a v lepší společnosti by se mohli urazit v čem mezi ně chodíš.
Bud bys měl dost prostředků na to aby sis pořídil alespon jeden honosný kabátec, nebo bys chodil alespon v bohatě vyšívané vlně z dovozu.
Bud bys měl dost prostředků na to aby sis pořídil alespon jeden honosný kabátec, nebo bys chodil alespon v bohatě vyšívané vlně z dovozu.
Lépe být jediný den (se) lvem než tisíc let ovcí!
Italstké přisloví
P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska
Italstké přisloví
Pokud je omšelý ten samet, vyper jej, vykartáčuj a případně obarvi. A jestli je nějaký hodně špatný, použij jej na váčky, na potažení pásku a pochvy na nůž, měšec, čepec a jiné drobnosti a honosnější oděv ušij z něčeho jiného...Křišťan napsal: Měl bych na vás Maršálku dotaz - mohl bych si jako civil (lipský měšťan a lokátor) dovolit celý sametový kabátec? Samet je sice tmavě modrý, leč také řádně omšelý ...
Budeš-li jej prát, učiň tak ve vaně s vlažnou vodou, do které rozmícháš saponát na barevné prádlo. Namoč tam samet a občas ho popřevracej, povytáhni a zase ponoř. Nekruť ho, nemni a neždímej! Po vyprání ho přehoď do umyvadla nebo lavoru a slej z něj vodu. Opatrně pořádně vymáchej opět ve vlažné vodě a bez kroucení, zase nech vykapat a rozvěs na sušák. Pokud možno bez kolíčků! Až uschne, srovnej ho a pokud budeš žehlit, tak zásadně po rubové straně.
Barvení je složitější, tam záleží na složení sametu - jestli je bavlněný, s hedvábím, nebo syntetický či směsový
Ačkoli jsi mladý, jistě by Tě otec nenechal chodit v hadrech a dělat ostudu celé rodině
A pokud jsi již samostatným dospělým měšťanem a ještě navíc lokátorem, pak na omšelý oděv rovnou zapomeň, protože pro tebe není společensky vhodný.
-
Zdeslav
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Já bych být tebou sahl radši po nějaké pěkné vlně, třeba s výšivkou, a samet si nechal na ty drobnosti. Ono mít takový poměrně nákladný oděv na běžné nošení pak docela zavazuje, co se týká ostatních věcí...
Nezabud hrr!
souhlas že oděv musí být sladěnýZdeslav napsal:Já bych být tebou sahl radši po nějaké pěkné vlně, třeba s výšivkou, a samet si nechal na ty drobnosti. Ono mít takový poměrně nákladný oděv na běžné nošení pak docela zavazuje, co se týká ostatních věcí...
Křišťan: Nicméně pokud se rozhodneš pro lokátora v sametu, pak by měl být pěkný, protože obnošené věci se dávaly služebnictvu (jedině že by jsi v tom obnošeném šel platit daně
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
Bohužel s výrobou sametu v čechách to vypadá velmi bledě. SOučasný majitel továrny je na pokraji krachu a nikdo jiný neprojevil zájem. Vypadá to, že můj zdroj vyschne...
Lépe být jediný den (se) lvem než tisíc let ovcí!
Italstké přisloví
Italstké přisloví