Nižší šlechta - Vlk (Wolf) z Greifswaldu 1355 - 70

Prostor pro rady a pomoc

Moderátor: Sovinec

Vlk
Místo/Bydliště: Nymburk
Kontaktovat uživatele:

Re: Nižší šlechta - Vlk (Wolf) z Greiffenwaldu 1360 - 90

Příspěvek od Vlk »

Tak všechno, co jsi psal (o tom, zda rovně nebo naklonit a jak k tomu pak přilbu), to vím. Mě šlo předně o to heslo a pokřik. O počtech perliček jsem ani neuvažoval, vím, že je to mimo mísu, měl jsem na mysli prostě klasickou "helmovní" korunku. Nicméně s tím heslem a pokřikem jsi mě teda dost zklamal... Ale na druhou stranu, ono by stejně nebylo, kam to malovat i s nima. Škoda. :cry:

Když jsme u toho, nevíte někdo kam na knoflíky? V odkazech jsem našel jen Gracielu, což mi přijde 60 - 90Kč za knoflík docela drsný, ale je možný, že levněji to prostě nejde... Na poláky jsem teda nekoukal. Spíš bych zkusil někoho tady, bylo - li by možné...
Imperare sibi, maximum imperum est.
richardrg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od richardrg »

Zkus Vichřici na Livinghistory
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
mikey.88
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikey.88 »

Nebo si je zkus vyrobit ;) Někde si to pak necháš odlít... cca 100 ks a zbytek co nepoužíješ rozprodáš. Tím se ti investice vrátí ;) Nebo si to můžeš zkusit sám odlít ale je to docela těžký ;)
Obrázek
Avátar uživatele
Maršálek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maršálek »

Zdobené filigránové knoflíky mívaly v Korunní - Látky Fiala. Cena za velký na kabátec byla cca 25-30Kč. Cena za malé na předloktí pak cca 15Kč/kus. Můžu se ale podívat u nás, jestli neobjevím výrazně levnější alternativu (zlaté, nebo stříbrné?). Pokud uspěji, nafotím je a dám sem ;) Jinak frajerské jsou i rolničky (znějící mají obvykle ve zverimexu a ty se pohybují kolem 15 kč velké a 10 kč malé).
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
Vlk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlk »

Pokud seženeš, tak bych byl nafotil zlaté i stříbrné. Zlaté bych byl volil na zelenou suknici a stříbrné pak možná na spodní košili (suknici). I když možná dám zlaté i tam. K Fialovi se každopádně skočím mrknout.

Nevím, jestlis to četl, ale nějak jsi nereagoval. Proč ne zvlněný spodní lem? On byl už součást látky, takže vážně moc pěknej, tak mi bylo líto, ho nevyužít... se zbytkem jsem se ztotožnil, knoflíky po celé délce...

Jo a chtěl jsem se zeptat na meteiál podšívky... už několikrát jsem slyšel, že v pořádku je třeba i satén, protože je v něm prý převážně bavlna... ale v látkách stále plavu.
Kordulka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kordulka »

Tak se již delší dobu dívám po kovových kostýmních doplňcích a ono toho je poměrně dost a za velmi přijatelné ceny. Samozřejmě je namístě dobře vybírat a pečlivě zvažovat, co se k čemu a komu hodí...

http://www.textiler.cz/eshop/katalog_kategorie.php?id=7
http://www.atelier-amulet.cz/galanterie ... bsection=0
http://www.tvorilka.cz/filigrany
http://business.jablonexgroup.cz/products/show/91

A mnoho, mnoho dalších 8-)
Avátar uživatele
Maršálek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maršálek »

Vlk napsal: Nevím, jestlis to četl, ale nějak jsi nereagoval. Proč ne zvlněný spodní lem? On byl už součást látky, takže vážně moc pěknej, tak mi bylo líto, ho nevyužít... se zbytkem jsem se ztotožnil, knoflíky po celé délce...

Jo a chtěl jsem se zeptat na meteiál podšívky... už několikrát jsem slyšel, že v pořádku je třeba i satén, protože je v něm prý převážně bavlna... ale v látkách stále plavu.

nikde jsem ho v tom pojetí, v jakém ti ho ten pevný kraj dovolí na tuto dobu neviděl (myslím, že vím, jak ten vyšívaný samet asi vypadá, protože se jich sem moc nevozí, ale můžu se mýlit ;) - spočítej si, kolik vlnovek ti to na spodním okraji udlěá a jak ti vyjdou na.

satén jako podšívka je dobrý ;)
Vlk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlk »

Sametu mám přes tři metry, takže nejméně 6 metrů toho vlnovatého lemu... vyjde to tedy i na pachy i na spodní okraj...
To víš, když už tam je a je jí dost, tak je mi toho prostě líto.
Tak přemýšlím - dát nebo nedat?
Avátar uživatele
Maršálek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maršálek »

je to samozřejmě na tobě, já osobně bych nedával ;) zkus se zeptat Posadowa, který má módu této doby nastudovanou nepoměrně lépe

s knoflíky jsem zatím neuspěl, tak na mně raději nespoléhej ;) budeš jich potřebovat opravdu hodně - chceš-li být opravdu kočičák tak i třeba 70 jenom na přední zapínání (i víc) + adekvátní množství na předloktí ;)
mikey.88
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikey.88 »

Maršálek: 70 knioflíků jen na přední zapínání? :shock: Si děláš pr.. srandu ne? :shock: To až tak moc? Zapínat bych to nechtěl...

Hodně štěstí Vlku (jestli budeš mít 70 knoflíků tak přeji příjemnou zábavu :D )
Obrázek
Odpovědět