A nezapomeň žoldnéř se oblékal tak jak ho pán platil, ten tvůj by ti mohl přidat na žoldu.
Marek- bohatší žoldnéř(těžkooděnec)
Moderátor: Sovinec
Re: Marek- bohatší žoldnéř(těžkooděnec)
A proč ne, vždyť to nemusí být brokát, potáhnul bych to vlnou jako zateplení, a nebo na to našij další vrstvu kůže, když se ti to zdá moc nóbl
A nezapomeň žoldnéř se oblékal tak jak ho pán platil, ten tvůj by ti mohl přidat na žoldu.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
A nezapomeň žoldnéř se oblékal tak jak ho pán platil, ten tvůj by ti mohl přidat na žoldu....to je pravda.
Ta druha vrstva kuže se mi libi to asi zkusím:-), popřípade mam takovej rezavej samet...šlo by to??
Ta druha vrstva kuže se mi libi to asi zkusím:-), popřípade mam takovej rezavej samet...šlo by to??
- Klinštejn
- Místo/Bydliště: Den Kalla Norden
- Kontaktovat uživatele:
A co jehla a niť a nějaký starý STB kabát?Stabl24 napsal:to ja taky ne, ale zatím nejsem v situaci že mužu pořizovat nové:-(
Samet mi byl spíše nedoporučen, když šlo o botky na lítání po lese, asi by moc nevydržel. To si spíš nech na civil...plánuješ-li i civilní oblečení..Stabl24 napsal:A nezapomeň žoldnéř se oblékal tak jak ho pán platil, ten tvůj by ti mohl přidat na žoldu....to je pravda.
Det finns alltid hopp.. Re: Marek- bohatší žoldnéř(těžkooděnec)
no neco stím vymyslím...stejne se mi nejvíce líbí tak druha vrstva kůže...
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Já bych se tomu tesáku vyhnul. Viděl jsem ho jen v té Maciejowské a to je věc stará přes sto let, záštitný trn to už nevytrhne. Jestli se vyskytuje jinde nevím, ale na naší dobu jsem ho nikde neviděl, to znamená že je pro mě osobně nepoužitelný.
Add boty: zůstaň u té kůže, jsi žoldák, takže tě zajímá hlavně praktická a funkční stránka oděvů/obutí. Pokud to budeš chtít mít přesto zdobené, udělej ozdobný lem, barvení, vykrajovaní nebo vtlačování vzoru.
Všem: uvědomte si, že ačkoli žijeme v hodně zdobné a barevné době (minimálně ti urození/patriciové), tak hnát všechno do přehnané zdobnosti u každé postavy mi přijde už přehnané. Takové jsou tendence a tlaky v naší malé republice, ale podívám-li se po jiných skupinách napříč Evropou, tak i nobilové vypadají o poznání "chuději" než u nás. A mnohdy podle mě koukatelněji a realističtěji.
Jen tak mimochodem, podle toho tesáku jsem si myslel že tě znám z Batelova od vidění. A měl jsem pravdu. Vaše skupinka pěšáků tam vypadala nejlíp ze všech
Add boty: zůstaň u té kůže, jsi žoldák, takže tě zajímá hlavně praktická a funkční stránka oděvů/obutí. Pokud to budeš chtít mít přesto zdobené, udělej ozdobný lem, barvení, vykrajovaní nebo vtlačování vzoru.
Všem: uvědomte si, že ačkoli žijeme v hodně zdobné a barevné době (minimálně ti urození/patriciové), tak hnát všechno do přehnané zdobnosti u každé postavy mi přijde už přehnané. Takové jsou tendence a tlaky v naší malé republice, ale podívám-li se po jiných skupinách napříč Evropou, tak i nobilové vypadají o poznání "chuději" než u nás. A mnohdy podle mě koukatelněji a realističtěji.
Jen tak mimochodem, podle toho tesáku jsem si myslel že tě znám z Batelova od vidění. A měl jsem pravdu. Vaše skupinka pěšáků tam vypadala nejlíp ze všech
silva-nortica.blog.cz
Stabl24- kterej ty jseš? Odkud jsi prosím?
Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
mahy:pan Pytlík ze Sáčkova..jestli ti to neco říka:-)
Maser: ty jsi byl na Batelove??
Maser: ty jsi byl na Batelove??
Jasně, že říká-zdravím
A nevím jak jsi mohl přehlédnout Masera v bitvě-byl proti nám a měl svůj nepřehlédnutelný klenot na přilbě. 
Quod licet Jovi, non licet bovi
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Jo, byl jsem i na většině Jihlav, ale pokaždé za jinou postavu a v jiném vybavení, takže jsem prakticky nedohledatelný. NaštěstíStabl24 napsal:Maser: ty jsi byl na Batelove??
silva-nortica.blog.cz
mahy: taky Tě zdravím, v te dobe jsem ješte nejaké LH moc neřešil...natoš pak lidi co to dělaj...