Pourpointu byl modní i na běžné nošení
Prošívanice
Moderátor: maser
Re: Prošívanice
Jak říká MLuks menší vycpání je adekvátní průsvitnost nikoliv. Dovoluji si tvrdit,že mám lépe vycpanou bundu na lyže.
Lépe být jediný den (se) lvem než tisíc let ovcí!
Italstké přisloví
P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska
Italstké přisloví
-
Jiří z Holohlav
- pan rytíř
- Místo/Bydliště: Rumburk
- Kontaktovat uživatele:
Jako podzbrojovky mi to přijde zcela dostatečné.Navíc u prošívanic na rozdíl od vycpávanic nejsou tak zaříznuté stehy a těžko říct,jaká je reálná odolnost.
Johanky mám dvě ze svých začátků,nic moc,ale pod plechy mi stačí.Dokonce mi stačila i do polskýho hardu pod kroužky,ovšem měl jsem přes ni ještě jednu stejnou bezrukávovou.
Pokud je podšitý závěs,je i zesílené krytí ramen,jinak jsou asi tím nejchoulostivějším místem.
Johanky mám dvě ze svých začátků,nic moc,ale pod plechy mi stačí.Dokonce mi stačila i do polskýho hardu pod kroužky,ovšem měl jsem přes ni ještě jednu stejnou bezrukávovou.
Pokud je podšitý závěs,je i zesílené krytí ramen,jinak jsou asi tím nejchoulostivějším místem.
Buďte pozdraveni!
Zkoušel jsem několik variant prošívanic. Prošívanice, resp. krzno pod kroužkovku jsem dělal z širších tunelů cca 5cm a dosáhl jsem tloušťky (nezmačknuté) cca 3cm, což mi nepřijde na první pohled moc. Přesto po nasazení kroužkovky přes krzno jsem opticky dost "přibral". je to normální?! Pohyblivost je zachována, ale na pohled jsem až moc vypasenej. Zkoušel jsem najít nějaké fota, se stejným oděním a ty lidičky mi tak naducaní nepřijdou.
A ještě dotaz: Prošívané nákrčníky, nebo batvaty s našitým pletivem byly, ale co komplet podšitá kroužková zbroj (košile) ?
Je něco takového možné?
Zkoušel jsem několik variant prošívanic. Prošívanice, resp. krzno pod kroužkovku jsem dělal z širších tunelů cca 5cm a dosáhl jsem tloušťky (nezmačknuté) cca 3cm, což mi nepřijde na první pohled moc. Přesto po nasazení kroužkovky přes krzno jsem opticky dost "přibral". je to normální?! Pohyblivost je zachována, ale na pohled jsem až moc vypasenej. Zkoušel jsem najít nějaké fota, se stejným oděním a ty lidičky mi tak naducaní nepřijdou.
A ještě dotaz: Prošívané nákrčníky, nebo batvaty s našitým pletivem byly, ale co komplet podšitá kroužková zbroj (košile) ?
Je něco takového možné?
Naposledy upravil(a) Francimor dne Čt 04. Ún 2010 19:10:24, celkem upraveno 1 x.
- kure
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Třinec/Brno
- Kontaktovat uživatele:
Podle mně podšívání kroužkovky nemá moc smysl, hlavně potom by ztrácela význa zase prošívanice. Jinak kdyš si uděláš jakoukoliv jinaou než tenkou a vypasovanou prošívanici tak rozhodně přibereš a to celkem výrazně.
no když to budeš brát podle iluminací tak ikdyž mají plátové ruce a nohy tlouštky párátek, pak by byli asi lidé ve středověku jenom kost a kůže aby se do těch tenkých zbrojí vešli.Francimor napsal:Buďte pozdraveni!
Zkoušel jsem najít nějaké fota, se stejným oděním a ty lidičky mi tak naducaní nepřijdou.
Ze mě se taky po té co na sebe natáhnu prošívanici stává namachrované hovado
Lépe být jediný den (se) lvem než tisíc let ovcí!
Italstké přisloví
Italstké přisloví
Jsem rád, že nejsem sám naducánek (v prošívce) ale pořád mi nesedí ty obrázky "prošívek" co tady proběhly od mikey.88 za to bych se styděl i pod zbrojí....... možná že je to jen můj špatný odhad z fotky. Nicméně mi to přijde jak teplejší hadr do babího léta.
Podšitá kroužkovka je asi blbost, taky jsme přemýšlel o tom, že ztrácí svoji dynamiku. Potkávám ale dost lidí s jakýmsi lemováním. Nějak jsem nad tím nikdy nehloubal, až teď mě to vnuklo myšlenku, jestli se nepodšívalo, proto se ptám. V tom olemování, když ne komplet podšití, taky nevidim hlubší smysl?!
Podšitá kroužkovka je asi blbost, taky jsme přemýšlel o tom, že ztrácí svoji dynamiku. Potkávám ale dost lidí s jakýmsi lemováním. Nějak jsem nad tím nikdy nehloubal, až teď mě to vnuklo myšlenku, jestli se nepodšívalo, proto se ptám. V tom olemování, když ne komplet podšití, taky nevidim hlubší smysl?!
Podle mně by spodní prošívka mohla být tenčí ale ne uplně,aby byla dostatečnou ochranou jinak je to dosti bolestivé znám to na vlastní kůži,jak pod plechy tak pod kroužky...
Olemováním kroužkovky třeba kůží si zpevníš např. výstřih aby nebyl(jak to napsat?)zkrátka aby držel tvarFrancimor napsal:Jsem rád, že nejsem sám naducánek (v prošívce) ale pořád mi nesedí ty obrázky "prošívek" co tady proběhly od mikey.88 za to bych se styděl i pod zbrojí....... možná že je to jen můj špatný odhad z fotky. Nicméně mi to přijde jak teplejší hadr do babího léta.
Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/