Jan Zádubský ala pešák konce 14.stol

Prostor pro rady a pomoc

Moderátor: Sovinec

Jiří z Holohlav
pan rytíř
Místo/Bydliště: Rumburk
Kontaktovat uživatele:

Re: Jan Zádubský ala pešák konce 14.stol

Příspěvek od Jiří z Holohlav »

Já nevím - zbytečné zdvojení železa,v klobouku musí být vývaz aby neklouzal ,zbytečné zvýšení váhy i ceny a pouhá kukla ,byť s kroužkama je proti reálnému úderu stejně na nic.Ale jak pravíte, hmotné důkazy nejsou.
Teď mě napadá - je nějaká malůvka vojáka v kukle s kloboukem nebo šlapem v ruce?Mě osobně je to buřt. :D
Avátar uživatele
mahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mahy »

Mě to je buřt i s křenem :lol: :lol: Ale v dobách kdy se každý snažil chránit se co nejvíce-dvojitá ochrana trupu, polstr+ kruhy na límcích atd. atd. mi nepřijde tak absurdní mít kuklu a jako zdablování na ní klobouk. Vezmu li příklad těžkého helmu a pod ním máte lebku s nápletem- taky zbytečné Bitva se dá odbojovat jenom v helmu-houbeles přes něj vidíš atd. ale stačil by tak na co ještě jedna helma pod ním?(já vím je to blbej příklad). Nevím snad někdo najde vyobrazení maníka držícího klobouk a na hlavě bude mít kruhy. Nemám moc možností kde hledat, ale hledám.
Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Jiří z Holohlav
pan rytíř
Kontaktovat uživatele:

Jo,jenže ta lebka pod kbelcem je pro to ,že po srážce na kopí se kbelec odhodí na záda a kukla samotná by nestačila :D
Jinak ta zdvojená váha je pocuc :mrgreen:
Avátar uživatele
Maršálek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maršálek »

Jiří z Holohlav a [b]Jan Zadubský[/b] napsal: Já Ti nevím, Maršálek by to netahal do druhé půle,já ani do druhé čtvrti.Je to typické pro 13.st. v kombinaci s helmou s nánosníkem nebo pod kbelcovku.Velmi vhodný model do hardu na Curii.Ale dejchá se přes to blbě.Ke klobouku bych to nedával ani omylem.Tam patří Richardův model prošité kukly.
Po myškách kouknu,ale počítám,že nejlepší zdroj by měl být Masér :D
pokud jsem se špatně vyjádřil, pak se samozřejmě omlouvám - tahle archaická kukla už do 2. pol. 14. st. samozřejmě nepatří . já se stylizuji na počátek 14. st. a tak ji užiju, ale jinak už bych to všechno řešil aventailem a to klidně od cca 1320. a aventail bývá pojatý obvykle tak, že kryje i bradu
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
Avátar uživatele
Jan Zadubsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Zadubsky »

Maršálek napsal:
Jiří z Holohlav a [b]Jan Zadubský[/b] napsal: Já Ti nevím, Maršálek by to netahal do druhé půle,já ani do druhé čtvrti.Je to typické pro 13.st. v kombinaci s helmou s nánosníkem nebo pod kbelcovku.Velmi vhodný model do hardu na Curii.Ale dejchá se přes to blbě.Ke klobouku bych to nedával ani omylem.Tam patří Richardův model prošité kukly.
Po myškách kouknu,ale počítám,že nejlepší zdroj by měl být Masér :D
pokud jsem se špatně vyjádřil, pak se samozřejmě omlouvám - tahle archaická kukla už do 2. pol. 14. st. samozřejmě nepatří . já se stylizuji na počátek 14. st. a tak ji užiju, ale jinak už bych to všechno řešil aventailem a to klidně od cca 1320. a aventail bývá pojatý obvykle tak, že kryje i bradu
Takze normalni obojek bude nejlepsi? chapu to dobre??
http://www.shop.armour.cz/armour/eshop/ ... 2mm-ploche
respektive:
http://www.shop.armour.cz/armour/eshop/ ... ly-7x1-2mm
Avátar uživatele
maser
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maser »

Ploché kroužky jsou připisovány hlavně italským dílnám, takže bych je bral spíš pro šlechtu.
silva-nortica.blog.cz
mikey.88
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikey.88 »

Ploché kroužky italským dílnám? :o Já myslel že je to jen záležitost regionálních dílen, kdy se jedná o způsob výroby. Bavl jsem se na toto téma před lety s Wothanem.
Obrázek
Avátar uživatele
maser
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maser »

Mikey: Já to mám z odborné literatury- dohledám citaci kde jsem to četl.
silva-nortica.blog.cz
Jiří z Holohlav
pan rytíř
Kontaktovat uživatele:

Osobně bych bral ono respektive :D
Avátar uživatele
Jan Zadubsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Zadubsky »

maser napsal:Ploché kroužky jsou připisovány hlavně italským dílnám, takže bych je bral spíš pro šlechtu.
Priznam se ze jestli placaty nebo kulaty jsem jeste vubec neresil....necham si v tom poradit i co se velikosti a sily dratu tyce....jeste jsem nemel zadne nyty na sobe takze nemam vubec paru co je dobry natoz co je dobovy... :? takze jestli k tomu neco mate budu rad....

Masere nemel by jsi nejaky obrazek mysek na kolena a lokty ktere by se mi hodily?? dik moc
Take jestli mate tip na nejakeho schopneho platnere na ty rukavice...obavam se ze jak Vanek tak i Mac s Luciusem budou zaneprazdneny a dodali by je tak za rok... :cry:
Odpovědět