Nižší šlechta - Vlk (Wolf) z Greifswaldu 1355 - 70
Moderátor: Sovinec
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nižší šlechta - Vlk (Wolf) z Greiffenwaldu 1360 - 90
Mě se osvědčily jak tkaničky, tak tunýlek.
silva-nortica.blog.cz
- Klinštejn
- Místo/Bydliště: Den Kalla Norden
- Kontaktovat uživatele:
Já bych doporučoval tkaničky. Mám tunýlek, a po dvou pokusech o souboj s kopím opatřeným pennonem proti sečné zbrani, už je v tunýlku díra.
Det finns alltid hopp.. -
Vlk
- Místo/Bydliště: Nymburk
- Kontaktovat uživatele:
Takže děkuji vám za rady a hlavně Kordulce za nápad. Udělám to tak. Hned, jak pennon bud, se rozhodně pochlubím.
Imperare sibi, maximum imperum est.
-
Vlk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nižší šlechta - Vlk (Wolf) z Greifswaldu 1360 - 90
Tak kápě podšita, rukávy obráceny, nohavice tak nějak jsou... fotky budou časem.
Teď bych se chtěl zeptat: jak je to s plastickými motivy na talířích? Mohou být, či ne? Teď jsem objevil na aukru boží cínový talíř s motivem s lodí... nějakou kogou, či něčím takovým historickým spadajícím dokonce i do našeho nebo o číslo staršího období - v lodích se zase tolik nevyznám.
Teď bych se chtěl zeptat: jak je to s plastickými motivy na talířích? Mohou být, či ne? Teď jsem objevil na aukru boží cínový talíř s motivem s lodí... nějakou kogou, či něčím takovým historickým spadajícím dokonce i do našeho nebo o číslo staršího období - v lodích se zase tolik nevyznám.
Asi tě zklamu, rozhodně ne.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
Do poličky na ozdobu, jestli je za nějakou dobrou cenu, jinak ještě ne (také jsme se nechali zlákat a pak teprve jsem si prošli pramenyVlk napsal:Tak kápě podšita, rukávy obráceny, nohavice tak nějak jsou... fotky budou časem.
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Je to on? Loď je karavela (konec 15. století) ale talíř je hroznej. Na tvojí dataci se nehodí a kupovat ho nedoporučuji. Je to romantický šunt.
Ve 14. století se u nižší šlechty a měšťanstva zas tolik cínového nádobí nepoužívalo. U vyšší šlechty a předně u dvora se používaly drahocenné kusy ze stříbra, které byly často pozlacené. Viz stříbrný talíř s plastickými motivy z Parléřovské dílny uložený v NPM pod sbírkou Karlštejnský poklad.

-
Vlk
- Kontaktovat uživatele:
Je to on.
Škoda. Tak zkusil jsem to no... Díky, ještěže jste mě zadrželi, škoda peněz.
Na stříbro fakt nemám, takže budu asi předstírat, že ten cín je stříbro...
Na stříbro fakt nemám, takže budu asi předstírat, že ten cín je stříbro...
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Hele Vlku nejde o materiál. Klidně cín ale normální mísu nebo talíř ale ne tyhle romantický rádoby historický šunty
Rozhodně mi ale přijde pro nižší šlechty nějaký krásný dřevěný s vyřezávaným okrajem do kružeb než toto. Lepší být zadržen před koupí než utratit za něco co je špatně... 

-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Tomu tvému talíři z Aukra se podobá akorát toto:

Plate with Wife Beating Husband, ca. 1480
Netherlandish (Dinant or Malines)
Brass, beaten
Source: Plate with Wife Beating Husband [Netherlandish (Dinant or Malines)] (64.101.1499) | Heilbrunn Timeline of Art History | The Metropolitan Museum of Art
Nebo toto:

Plate with Pelican, 15th century
Brass, beaten
Source: Plate with Pelican [Netherlandish (Dinant or Malines)] (64.101.1498) | Heilbrunn Timeline of Art History | The Metropolitan Museum of Art
Ale i tak bych viděl takové kousky (které jsou z 15. století! viděl u velmi vznešených dvorů vybranějších šlechticů...

Plate with Wife Beating Husband, ca. 1480
Brass, beaten
Source: Plate with Wife Beating Husband [Netherlandish (Dinant or Malines)] (64.101.1499) | Heilbrunn Timeline of Art History | The Metropolitan Museum of Art
Nebo toto:

Plate with Pelican, 15th century
Brass, beaten
Source: Plate with Pelican [Netherlandish (Dinant or Malines)] (64.101.1498) | Heilbrunn Timeline of Art History | The Metropolitan Museum of Art
Ale i tak bych viděl takové kousky (které jsou z 15. století! viděl u velmi vznešených dvorů vybranějších šlechticů...