Pozdě ale přece.. děkuji za odpovědi

Dala jsem na Vaše rady a chci si nechat ušít šaty.
Pokračuji z diskuze o látkách- o vhodnosti či nevhodnosti tmavě modrého sametu pro moje šaty:D
Můj manžel je Křišťan, velevážený občan města Lipé. Historicky doložená postava- zmiňován cca ve 4 listinách týkajících se okolí České Lípy- nemohu si vzpomenout na název knihy:-) ale pokud budete opravdu chtít doložit mé zdroje a přesné citace, napíšu Vám je ráda:-)
Listiny psány latinsky- Křišťan je v nich jmenován lokátorem Bělé pod Bezdězem Karlem IV., v ostatních listinách má co dočinění s Janem Lucemburským a s několika pány z Dubé. Samozřejmě že nepatříme mezi patricije, ale troufám si tvrdit, že určitou váhu jeho slovo mělo:-) Česká Lípa(Lipá) ležela na velmi využívaných obchodních stezkách, takže přístup k takovému drahému zboží bychom rozhodně mohli mít.
To že je manžel zmiňován v několika listinách samozřejmě z něj nedělá bohatého občana, s dotyčnými osobami se třeba ani vůbec nemusel setkat, ale to už se zabíhá do historie typu- co by...kdyby...

a jak jsem pochopila v tématu Látky, vše se musí pěkně dokládat literaturou/ obrázky nebo jinými odkazy

Toť vše:-)
Samozřejmě,že by můj šat nebyl tolik zdobený jako u naší Paní z Klinštejna

ale v jednoduchosti je krása a jak jste již řekli, celek je dotvářen detaily

Určitě nebudu chtít zlatý diadém nebo něco takového

Ale na jedněch slavnostních šatech by se měšťanka mohla rozšoupnout nee ??:D:D
Děkuji za Vaše názory, rady a připomínky