Už nějakou dobu tento server navštěvuji a tak jsem se konečně rozhodl zaregistrovat a vytvořit si tu téma. Prosím vás tak o pomoc, díky které se mi doufám podaří svou vybranou postavu ztvárnit co nejlépe.
O POSTAVĚ
Rozhodl jsem se pro ztvárňování postavy měšťana
Moje představa je následující: Buďto přímo syn nějakého nižšího měšťana, nebo řemeslník, který získal právo žít v Praze a byl díky výši svého majetku na měšťana jmenován (pravděpodobně si zvolím první variantu). Nehodlám Pro začátek představovat nikoho příliš majetného, pouze člověka, kterému jeho živnost vydělává dostatek peněz na to, aby si mohl dovolit solidní oděv a nemusel se bát chudoby. Postupem času se ovšem budu snažit svůj kostým vylepšovat (zdobnější, dražší látky). Zatím nemám finálně promyšleno, jaké povolání by měl můj měšťan vykonávat, ovšem pravděpodobně se bude jednat o řemeslo související s šitím oděvů - Moje přítelkyně, která si zde později nejspíš také vytvoří své téma, a bude ztvárňovat mou ženu totiž umí velmi dobře šít (ušila mi ručně téměř celý oděv). Bylo by to tedy logické.
SOUČASNÉ VYBAVENÍ
Nyní disponuji především vybavením na scénický šerm. To je ovšem z velké části nedobové a tak nepoužitelné.
Za nedlouho budu mít ovšem hotový základní oděv na měšťana, který vám sem za nedlouho dám ke schválení.
Moje současné použitelné vybaveni prozatím bude:
-Lněné bruchy
-Modré bavlněné nohavice
-Modrá bavlněná kápě
-lněná spodní košile
-Šedý sametový kabátec
-Boty "Tulipány"
-Látková tašvice
-Lehce zdobený kožený opasek
-Dýka s pochvou (Basilard)
Oděv je samozřejmě šit podle dobových střihů a komplet ručně.
Chtěl bych se zeptat, zda-li je velkým problémem, pokud budu mít sametový kabátec, především jak moc by vadilo, pokud by měl rukávy v celku a ne na knoflíky.