Zaskočili jste mě náročností, čekal jsem to hrozné, ale ne až tak moc. Hodlám pracovat se starým příslovím: „ani Řím nepostavili za den“ budu pracovat pomalu a postupně podle toho jak mi ruce a finanční situace dovolí a snad se jednou uvidíme.
Ohledně počtu družiníků. Myslel jsem, že když má projekt nastavené minimální požadavky tak je stačí splnit pro možnou účast. Ne že rovnou musí přijít s full stavem všech družiníků a leníků. Chápu, že Hradecký Dvůr nemá pro náročnost tolik lidí Jindřicha z Lipé. Má tam však Elišku Rejčku, která také nemá 50 vlastních lidí, ale jen pár dvorních dam a zbytek jsou leníci a jejich družiny. Stejně tak jsou na akcích přítomni šlechtici jako je Bernard z Cimburka, Jan z Dobrušky, Mutina z Dobrušky, Vznat z Lomnice, Hašek z Lemberka, Markvart ze Šternberka a další… ač menší šlechtici než Jindřich z Lipé mají oni svých 15-30 družiníků?
Ohledně nohavic. Nepůjdou upnuté, protože mám vysoký nárt a hubené nohy. Tudíž oblast mezi lýtkem a patou je výrazně volná jinak tam totiž nohu neprotáhnu a nepomáhá ani šikmo střihnout vlnu.
Add oblečení: pokud to co kde najdu je základ toho co bych měl mít tak opravdu nevím co bych měl nosit, když jen tady na foru je ve vlastnictví Haška z Lemberka purpoint Francouzského krále. Něco lepšího než je tohle už je jen korunovační oděv Říšských císařů. Chápu, že reprezentace je nutná, ale proč koukat takhle vysoko?
Heinrichu: předpokládáš správně, že jsem z jihu Čech odkud odjinud by mohl Rožmberk být. Rád se s Tebou setkám.