Křišťan - lehkooděnec - kopiník (1355-1375)

Prostor pro rady a pomoc

Moderátor: Sovinec

Avátar uživatele
Klinštejn
Místo/Bydliště: Den Kalla Norden
Kontaktovat uživatele:

Re: Křišťan - lehkooděnec - kopiník (1355-1375)

Příspěvek od Klinštejn »

Křišťan napsal: Je to plechové torzo - kryje hřbet ruky - a k němu připojen kožený kornout. Navlečeno přes koženou rukavici poskytuje celkem slušnou ochranu. Hodím sem nějaké detailnější foto. Vlastně - jen co došiju (někdy příští týden) dám sem svou finální podobu ;) :D
Ale tu rukavici mu vezmu :D Protože jí budu předělávat :-) Je to sestra téhle: download/file.php?id=809 a dostane ještě pobití toho kornoutu, jak jste mi onehdy doporučovali :-)

Ale jelikož z ní poněkud slezly ty kroužky, tak uvažuji o těch kroužkových rukavicích, co máte v Nezabudicích na webu ;-)
Obrázek Det finns alltid hopp..
Avátar uživatele
Křišťan
Ronovec
Místo/Bydliště: Česká Lípa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křišťan »

Tak pane Zdeslava, již ses dočkal, neboť sem konečně dávám svou fotografii v dobovém ...
Ale sluší mi to, co? :D
(moc mi to nezdrbněte, jsem na to patřičně hrdý ... :twisted: )
Přílohy
Omlouvám se za boty - byl to jen trenink;-)
Omlouvám se za boty - byl to jen trenink;-)
P1110823.JPG (157.18 KiB) Zobrazeno 4308 x
P1125865.jpg
P1125865.jpg (110.73 KiB) Zobrazeno 4308 x
"Karel IV. potvrzuje obyvetelům Bělé pod Bezdězem ... jejich žádost o přenesení městských práv na město Nový Bezděz, řečené Bělá ... Lokátory jsou jmenováni Martin z Lovu, purkrabí lipský, rychtář Ješek a Křišťan, měšťan z Lipého." (1348)
Vlk
Místo/Bydliště: Nymburk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlk »

Ahoj. Vím, že jsem zde více nováčkem, ale na pár věcí bych se ohledně tvého kostýmu zeptal. Materiál z kterého je ta kápe, zdá se mi to nebo je samet? Proč tak dlouhý varkoč? Mám ten dojem, že v naší době už byly varkoče obecně mnohem kratší. A ty rukavice - možná to tak není, ale na dálku vypadají jako klasické svářečské... možná je to ale jenom šaptnou fotkou. Ostatní mi třeba řeknou, že se mýlím...
Imperare sibi, maximum imperum est.
Avátar uživatele
maser
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maser »

Já gratuluju k prvním úspěchům, nicméně je tu pár ale :)

Ohledně Karlovců: platí ty rukavice co psal Vlk a kápi ze sametu bych asi taky spíš nahradil praktičtější vlnou (a dostupnější pro tvou postavu). Přijde mi že máš i málo vycpanou prošívku, ale to by spravila ještě svrchní prošívaná vesta.

Ohledně družiníkování u Přibíka, musí ta kápě určitě pryč (materiál a délka cípu), páč s tim se do tý doby nevlezeš. Varkoč je na tuhle dobu ok.
silva-nortica.blog.cz
Vlk
Místo/Bydliště: Nymburk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlk »

Omlouvám se, jsem hroznej hulvát, to jsem zapomněl. Už tohle je samozřejmě úspěch, takže já též gratuluju ke zlepšením. Ale Masere, prozraď, co ten varkoč? Je ok nebo není?
Imperare sibi, maximum imperum est.
richardrg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od richardrg »

No ten samet bych u pěšáka takto na kápi a do boje také asi neviděl. myslím že není ani nutná.
Rukavice nejsou vidět, ale myslím že je dělal podle návodu tak by měly být v pohodě.
Co vadí mě a velmi, je uchycení toho klobouku, mám podobný, ale řemínek jsem zahodil, ta přeska z řempa je opravdu fuj. Váleček a zápinka tam nemají co dělat.
Předpokládám, že normálně si batwat zavazuješ, protože takto ti ho strhnou z hlavy i s kloboukem.
A také doufám, že pod těmi kroužky, k bradě máš alespoň koženou ochranu, protože límec na tvé prošívce není moc dobře vyřešen.
A ten luk takto vypadá sice drsně, ale myslím že by se měl nosit nenapjatý v nějakém pytlíku...
A k čemu ho máš, když se prezentuješ jako kopiník. To kopí nakonec ani nemáš :D
předpokládám že varkoč ti dal pán, protože jinak nechápu proč by měl jezdecký rozparek a ne boční.

Ale celkově v rámci koukatelného minima by to asi šlo.

A jeden spíše soukromý, nejsem přítel těchto pásků, i když používám dost podobný, moje domněnka je taková, že to zahnutí je tzv. " rytířský uzel" a pěšák by ho podle mě asi nepoužil.Prostě ten řemen by byl tak krátký aby nevisel. Ale k tomuto očekávám polemiku a rozcupování mého názoru.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
Avátar uživatele
maser
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maser »

Jak píše Richard, přezku nahradit. Nejlevnější jsou u Mojsheho http://www.armabohemia.cz/CZ/home.html a jsou i překvapivě pevné.

Ještě bych k tomu klobouku dodal, že pokud ho máš nasazen na kroužkách, tak ti po nich bude lítat, je lepší tam nalepit zepsodu nějakou látku/kůži.

Vlk: Varkoč zhodnotí spíš Maršálek, ten je studoval.

A ten luk myslím visí jen tak na stěně a nepatří k tobě :)
silva-nortica.blog.cz
Avátar uživatele
Křišťan
Ronovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křišťan »

- o pásku polemizovat nebudu, nevím o tom zhola nic
- kápi již šiji novou (tato je vskutku ze sametu)
- varkoč mám neboť jsem foto posílal i Přibíkovi
- luk není můj (na fotce jde o mou maličkost, nikoli o to, co má bráška na zdi) :evil:
- batvat samozřejmě zavazuji (jsem začátečník, leč ne hlupák)
- rukavice jsou z hovězí štípenky
- a řemínek na klobouku mne v tuto chvíli trápí asi ze všeho nejméně, mám-li být upřímný
- a prošívka se mi osvědčila ...
"Karel IV. potvrzuje obyvetelům Bělé pod Bezdězem ... jejich žádost o přenesení městských práv na město Nový Bezděz, řečené Bělá ... Lokátory jsou jmenováni Martin z Lovu, purkrabí lipský, rychtář Ješek a Křišťan, měšťan z Lipého." (1348)
Avátar uživatele
maser
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maser »

Nemusíš se rozčilovat, tady se radí, ne šikanuje :D
silva-nortica.blog.cz
Avátar uživatele
Křišťan
Ronovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křišťan »

maser napsal:Nemusíš se rozčilovat, tady se radí, ne šikanuje :D
Nejsem rozčílen :D Ale s tím lukem si dal náhodou práci! :lol:
Přezku vyměním. Ale ve zkratce: už se nemusím bát vylézt ze dveří? :oops:
Odpovědět