Co se týče civilního odění tak bych volil klasiku bruchy, nohavice a k tomu vlněný kabátec s délkou cca do půlky stehen. Střih by měl být poměrně vypasovaný abych na sebe i v civilu upozornil že mně můj pán dobře platí a nedělal mu ostudu že budu chodit jako hadrák. Co se týče barevné kombinace tak nohavicebudou buď z červené vlny pokud se budu chtít předvádět a vypadat nebo obyčejnější z nevýrazného modrošedého odstínu jako jsem měl dosud na obyčejné chození a do bitvy. Boty si nechám buď současné nebo si seženu kotníkové (kamarád je doporučuje už jenom kvůli Libušínskému bahnu
Bojové odění tak tam mám poměrně jasno prošívka (jak tělo tak nohy) potom kroužková košile, kyrys, plátové myšky (minimálně kolena a lokty) u rukou případně celé ruce (zatím se rozhoduji co se týče konstrukce jestli kovové nebo kožené a pobíjené lamelami) Nohy asi nechám až na koleno bez další plechové ochrany. Helmu pravděpodobně bascinet bez hledí případně nějaký zajímavý klobouk.
Časem ještě přihodím orázek z Ospreye o italksých milicích kterým jsem se pro moji postavu inspiroval.