Pižla napsal:...Stan potřebuji. Na akcích jsem snad žádný červený stan neviděl, tak bych nerad přestřelil, zvlášť když jsem méně majetný ozbrojenec. Jsem prostě na pochybách, zda si radši nepřiplatit za přírodní barvu. Takže bych rád znal názory širšího obecenstva, pokud s tím příliš neobtěžuji.
Zase je zde více hledisek:
1) Vycházíme převážně z iluminací a na nich, kromě stanů velmožů, převažují prosté nebarevné jednoduché stany či spíše přístřešky, a opět velmi jednoduché jednotyčové malé kužely. Mimo ně se také často objevují přístřešky postavené z větví a chvojí či slámy nebo sena!
2) Záleží na tom, zda jsi dostatečně movitý na to, abys měl alespoň jednoho čeledína a nákladního koně či spíše mezka nebo oslíka na převážení věcí.
3) Barevný stan je vždycky dražší než přírodní (pokud jsou ze stejného materiálu) a tomu by mělo odpovídat sociální postavení majitele. Ale můžeš být třeba docela zámožný žoldnéř, který se nechává najímat, je slušně placen a může si určité pohodlí klidně dovolit (ovšem pak vlastní také nějakého Baldricka a koně či mezka na převážení majetku

).
4) Poslední hledisko se váže k tomu předchozímu - zvaž, zda máš pána, nebo zda jsi sám za sebe. Pokud máš pána, pak by se on měl postarat, aby jeho družina spala tak, aby byla ráno k použití. Takže jí obvykle opatří přístřešek (tzv. "drniště") nebo stan (dlouhé "áčko").
Jako individuál budeš mít vlastní stan - a pokud Ti nevadí poněkud vyšší náklady na přírodní, vol raději ten (zrášlit malbou nebo aplikacemi se dá vždy).