Stany

táborový život, stany, polní vaření...
Kordulka
Kontaktovat uživatele:

Re: Stany

Příspěvek od Kordulka »

mahy napsal:
Kordulka napsal:Jinak, ta polská firma, co jsou tu uvedeny její stránky s krásnými stany, mi zatím ani přes dvojí urgenci nepodala informaci o ceně. Zatím jsem se dotazovala německy a anglicky. Až se ozve kamarád, který umí polsky, tak se zeptám ještě polsky 8-)
Ti už ti neodpoví po tom odvysílaném dokumentu se Sigurdy včera :D :evil:
A o čemže to bylo?
Co provedli Sigurdové? Nebo jsme my něco provedli Sigurdům? 8-)
Avátar uživatele
mahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mahy »

Kordulka napsal:
mahy napsal:
Kordulka napsal:Jinak, ta polská firma, co jsou tu uvedeny její stránky s krásnými stany, mi zatím ani přes dvojí urgenci nepodala informaci o ceně. Zatím jsem se dotazovala německy a anglicky. Až se ozve kamarád, který umí polsky, tak se zeptám ještě polsky 8-)
Ti už ti neodpoví po tom odvysílaném dokumentu se Sigurdy včera :D :evil:
A o čemže to bylo?
Co provedli Sigurdové? Nebo jsme my něco provedli Sigurdům? 8-)
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/3 ... amtype=WM1
Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Kordulka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kordulka »

Aha, sakryš...
No nic, zkusím ještě pokorný polský e-mail a pak se poohlédnu po vzorkové ceně za ručně šitý LH stan někde jinde 8-)

Zcela OT a jen na okraj:
Zaráží mne jedna věc - na jednu stranu davová hysterie kvůli jakémukoli symbolu na kdečem vč. plastových letadýlek, elháčkistů apod., a na druhou stranu neuplyne den, aby na mne z veřejnoprávních i soukromých TV nevypadlo pár nácků vč. jejich nejrůznějších symbolů prostřednictvím různých životopisných a rádobyhistorických dokumentů. "Rádobyhistorických" říkám úmyslně, protože většina z nich více či méně otevřeně ty nácky oslavuje.
mikey.88
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikey.88 »

Toho Duška (reportér) bych nechal uvařit v oleji... Sorry za OT
Obrázek
Avátar uživatele
Pižla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pižla »

Děkuji Kordulce za poučení, hlavně v oblasti barvení a jeho dostupnosti.
Určitě bych se nechtěl obhajovat nějakými krkolomnými konstrukcemi ala "ten stan jsem dostal od krále za...?"
Stan potřebuji. Na akcích jsem snad žádný červený stan neviděl, tak bych nerad přestřelil, zvlášť když jsem méně majetný ozbrojenec. Jsem prostě na pochybách, zda si radši nepřiplatit za přírodní barvu. Takže bych rád znal názory širšího obecenstva, pokud s tím příliš neobtěžuji.
mikey.88
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikey.88 »

U neurozeného ozbrojence bych spíše čekal "ubytování" ve větším stanu či pavilonu s více druhy, či spánek pod provizorním přístřeškem.
Obrázek
Avátar uživatele
Smil
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smil »

Pižlo, být tebou tak celý červný stan bych si rozmyslel. Barevný stan je sice fajn, světlo které v něm budeš mít bude odpovídat jeho barvě. Takže tam budeš mít jako ve fotokomoře. Měli jsme červeno zelený stan a dokud svítilo slunce se v něm vůbec nedalo být. Všichni jsme na to nadávali...
Lépe být jediný den (se) lvem než tisíc let ovcí!
Italstké přisloví

P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska
Kordulka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kordulka »

Pižla napsal:...Stan potřebuji. Na akcích jsem snad žádný červený stan neviděl, tak bych nerad přestřelil, zvlášť když jsem méně majetný ozbrojenec. Jsem prostě na pochybách, zda si radši nepřiplatit za přírodní barvu. Takže bych rád znal názory širšího obecenstva, pokud s tím příliš neobtěžuji.
Zase je zde více hledisek:
1) Vycházíme převážně z iluminací a na nich, kromě stanů velmožů, převažují prosté nebarevné jednoduché stany či spíše přístřešky, a opět velmi jednoduché jednotyčové malé kužely. Mimo ně se také často objevují přístřešky postavené z větví a chvojí či slámy nebo sena!
2) Záleží na tom, zda jsi dostatečně movitý na to, abys měl alespoň jednoho čeledína a nákladního koně či spíše mezka nebo oslíka na převážení věcí.
3) Barevný stan je vždycky dražší než přírodní (pokud jsou ze stejného materiálu) a tomu by mělo odpovídat sociální postavení majitele. Ale můžeš být třeba docela zámožný žoldnéř, který se nechává najímat, je slušně placen a může si určité pohodlí klidně dovolit (ovšem pak vlastní také nějakého Baldricka a koně či mezka na převážení majetku 8-) ).
4) Poslední hledisko se váže k tomu předchozímu - zvaž, zda máš pána, nebo zda jsi sám za sebe. Pokud máš pána, pak by se on měl postarat, aby jeho družina spala tak, aby byla ráno k použití. Takže jí obvykle opatří přístřešek (tzv. "drniště") nebo stan (dlouhé "áčko").
Jako individuál budeš mít vlastní stan - a pokud Ti nevadí poněkud vyšší náklady na přírodní, vol raději ten (zrášlit malbou nebo aplikacemi se dá vždy).
mikey.88
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikey.88 »

EDIT Bahnak: smazán nefunkční odkaz

Fakt bych viděl rudý stany jen pro krále a vysoké šlechtice ;)
Obrázek
Avátar uživatele
Pižla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pižla »

Tak vám moc děkuji za cenné rady a nasměrování.
Stanovku už mám doma, nebarvenou bílou. Ptal jsem se i mimo toto fórum a názory na červený stan se různili. Já sám jsem začal suběktivně tíhnout k pěkné červené barvičce a ušetřeným prostředkům, že jsem pak musel svést malý vnitřní boj abych se té červené zbavil.
Takže jsem tisícovku neušetřil ale mám dobrej pocit, protože s tou červenou bych asi opravdu šlápl vedle.
Odpovědět