Milí přátelé, konečně jsem zde vytvořil svou postavu, místo, kde bych chtěl poměrně podrobně probrat, jak by měl vypadat můj kostým a zbroj. Nejprve období a stručná charakteristika mé postavy. Jako období jsem si vybral rok 1365. Konkrétní důvod, proč právě tenhle rok nemám. Ale je to doba Karlova.

Jinak moje postava Pavla z Otěvěka na Besednici je zcela smyšlená. Představuji si ho jako chudšího českého šlechtice, zemana, který se spíše držel doma, moc nehýřil, ale podmínky mu neumožňovaly přehnaně velké (na tehdejší dobu) výdaje na odění a zbroj. Nejprve bych chtěl začít kostýmem. No a protože jsem pochopil, že i když chci ztvárňovat "jen" Koukatelné minimum (KM), bez dobových spodků se neobejdu, proto prosím shlédněte nejprve tento kus oděvu.
Co se týče spodků, mám k dispozici publikaci Ing.Vaverky-Spodky, košile a nohavice ve středověku. Moje první otázka zní:
1) Je nutné opatřovat si ke KM nějaký další zdroj, který pojednává o spodkách? Mně Ing.Vaverka přijde jako naprosto vyhovující.
2) Vybral jsem si tyto spodky. Je to OK? Pokud ano, z jakého materiálu se zhotovovaly? To jsem se nikde nedočetl.